Gállné Gróh Ili 2023-05-22
Gyönyörű pillanatokat idéznek fel az anyák napján készült képeink! Ismét megtelt a Millenáris Fogadó 2023. május 7-én. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, együtt énekeltünk,...
Gállné Gróh Ili 2023-04-21
Már hagyomány, hogy közös énekléssel, játékkal, gyerektáncházzal, könyvbemutatóval ünnepeljük az anyák napját. Idén 15. alkalommal! Szeretettel várunk mindenkit 2023. május 7-én...
Ujvári Klára 2023-02-04
Szeretettel ajánljuk a Möbius márkát! Fedezzétek fel ti is! Idén a "Ringato2023 " kuponkóddal 10% kedvezményt kaptok minden 10.000,- Ft feletti vásárláskor. A Ringato2023 kuponkód mind a két webshopjukban használható: www.mobius-fashion.com www.animalskidcollection.com A...
Mi az a Ringató?

A Ringató foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez.  Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz.

Természetesen emellett célunk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal vesszük körül őket, és ha kedvük van bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.

A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete. A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztjuk csoportokra életkor szerint. Örülünk, ha a foglalkozásainkra nemcsak az anyukák jönnek a gyerekekkel, hanem édesapák és nagyszülők is. A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni, nem kell bejelentkezni.

A rendszeresen működő foglalkozások - a hagyományos Ringatók - általában 30 percesek. Ettől eltérő lehet a színpadi, koncertszerű Ringató vagy pl. a hétvégi, ünnepi vagy "apukás" Ringató. A foglalkozásokon zavaró lehet az esetlegesen előkerülő játék, az elöl hagyott enni- és innivaló!

A késve érkezés, felnőttek egymás közti beszélgetése vagy a megszólaló mobiltelefon zavarhatja a foglalkozást, a céljaink megvalósítását. Székeken, szőnyegen ülnünk, praktikus a kényelmes ruha, zokni (még nyáron is) vagy váltócipő szükséges.

A foglalkozások részvételi díja - mely általában 1.000,- és 1.500,- Ft közötti összeg - mindig az adott helyszíntől függ, de gyakran tartunk ingyenes programokat. Adott helyszín részvételi díjáról a helyi foglalkozásvezetőktől kell érdeklődni. A honlapon megtalálható valamennyi foglalkozásvezetőnk, illetve az összes hazai és határainkon túli helyszínünk. Bízom benne, hogy a kisgyermekes szülők országszerte és a határainkon túl is megtalálnak bennünket, és örömüket lelik a közös éneklésben, játékban.

Ha értesülni szeretnél a Ringatóval kapcsolatos eseményekről, újdonságokról, kiadványokról, iratkozz fel a hírlevelünkre!

A Ringató mint védjegy

A "Ringató foglalkozás" a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban: Magyar Szabadalmi Hivatal) védjegylajstromában a 189 845-ös sorszámon bejegyzett védjegy.

Az egyre bővülő, már a határainkat is átlépő hálózatban Ringató néven tartanak foglalkozásokat a kolleganőim, akik elvégezték a Ringató tanfolyamot. Azonos módszerekkel dolgozunk, azonos elveket követünk.Természetesen minden foglalkozásvezetőnek a saját egyénisége érvényesül ezeken a programokon, és ez így helyes.

A Ringató nem franchise, a védjegytulajdonos és a védjegyhasználók között gazdasági kapcsolat nincsen.

A foglalkozásvezetők csoportja a nevelésről és a művészetről, a kettő kapcsolatáról hasonlóan gondolkodó, azonos értékek mentén haladó szakmai-baráti közösség.

A Ringató módszertani tanfolyamról: A Ringató foglalkozás vezetése speciális képességet, tudást feltételez. Az ehhez szükséges művészetpedagógiai ismereteket jelenleg kizárólag a Gróh Ilona által szervezett és tartott Ringató módszertani tanfolyamon tanítják.

A tanfolyamra alkalmassági vizsgával lehet bekerülni. Elengedhetetlen kottaolvasási készség, megfelelő éneklési készség, ritmusérzék, zenei hallás, továbbá a zenei "múlt" pl: kórustagság, zeneiskolai tanulmányok, hangszertudás stb...

Minderről bővebben a Tanfolyamok menüpontban lehet olvasni.

Alapító: Gróh Ilona
KERESÉS
Gáll Viktória Emese: Borsi mesék 6., A koboz, a cimbalom, a tilinkó és a citera - hanganyaggal
Ringató Piros könyv - Hetvenhét magyar népdal
Gáll Viktória Emese: Borsi mesék 5., A hegedű, a duda, a furulya és a tekerő - hanganyaggal
Ringató - Módszertani kézikönyv - csak a webshopunkban kapható!
Gróh Ilona: Jöjj ki napocska - Könyvritkaság - Csak nálunk kapható!