Ringató családi nap a Kolompossal és a családszervezetekkel - a Covid-árvák javára

2021. 08. 27. Ujvári Klára

„Végre újra együtt énekelhetünk” címmel családi napon várja a  kisgyermekes családokat a Ringató a Kolompossal és több családszervezettel közösen augusztus 29-én a Millenárison. A idén ez az első nagyszabású Ringató, ahol a gyerekek és szüleik  zenével és ölbéli játékokkal ismét bensőséges közös élményhez juthatnak. A rendezvény ingyenes, ugyanakkor jótékony célt is szolgál: a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára gyűjtenek adományt.


 

 „A Ringatón a közös énekléssel az összetartozás érzését éljük át. Az élmény, amit ilyenkor átélünk, erőt ad, érzelmi tartalékokat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Mivel mi magunk is kisgyermekes családokkal foglalkozunk, szívügyünk, hogy segítsünk a család nélkül maradt
gyerekeknek. Ezért kezdeményeztük, hogy ezzel az eseménnyel – a csatlakozó családszervezetekkel karöltve – a Regőczi István Covid árvákat segítő Alapítvány munkáját támogassuk, amihez reméljük, minél többen csatlakoznak majd.”
 – mondta a családi napot szervező Ringató alapítója, Gróh Ilona.

A világjárvány miatt sokáig az online térbe kényszerült Ringató foglalkozások után idén ez az első nagyszabású esemény, ahol a kisgyermekes szülők és gyermekeik zenével és ölbéli játékokkal ismét bensőséges közös élményhez juthatnak. A rendezvényen közreműködő családszervezetek is számos programot kínálnak a résztvevőknek. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) kismamaszűréssel és tanácsadással, a FICSAK a Zöld Követ Egyesülettel a fenntarthatóság jegyében ZÖLD játékokkal és az Európa Jövője kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kézműves programmal, az Egyszülős Központ arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és családi fotózással várja az érdeklődőket.
 

Az augusztus 29-én, vasárnap 16 órakor kezdődő rendezvény ingyenes, ugyanakkor jótékony célt is szolgál: a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára gyűjtenek. Az alapítvány több mint 900 kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni olyan személyre szabott támogatást biztosítva, amely megoldást jelenthet számukra mindaddig, míg a gyermekek nagykorúak nem lesznek és képessé nem válnak saját magukról gondoskodni.  Az adománygyűjtés augusztus közepén indult el az Adjuk Össze oldalon és  szeptember 15-ig tart, de a Ringató családi napon a helyszínen személyesen is lehet adományozni. A Végre újra együtt énekelhetünk” eseményre nem kell belépőjegyet váltani, ugyanakkor egy szokásos belépőjegy árával támogathatják a résztvevők  a Covid-árvákat.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

 

 

A Ringató módszerről röviden

 „A Ringató egy zenei nevelési módszer, amelyet sok évvel ezelőtt indítottam útjára kisgyermekeknek és szüleiknek szóló énekes-játékos foglalkozás formájában. A Ringató mára már bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot, eljutott a tengeren túlra is. Amit megvalósít, az jóval túlmutat egy zenei nevelési módszeren. Énekelni, játszani tanít, és örülni a szépnek. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

A Ringató-módszer a művészettel nevelés eszköze. Így szeretnénk a családoknak egy lehetséges utat mutatni a boldogulás felé. Nem az egyetlent, nem a legjobbat, hanem egyet a sok közül – egy biztos jót.

136 foglalkozásvezető 283 településen tart rendszeresen Ringató foglalkozásokat a határainkon innen és túl.” – foglalja össze a módszer lényegét Gróh Ilona.

 

Az adománygyűjtés linkje: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/tamogassuk-egyutt-a-covid-arvakat-2398

A Facebook esemény linkje:(10) Végre újra együtt énekelhetünk! Ingyenes családi nap | Facebook

Videó az eseményhez: https://youtu.be/yI85UXOOXHI

 

További információ az eseményről: Andrejkovics Katalin 06 30 382 3532

Sajtókapcsolatok: Lövei Tünde 06 30 774 1215