Helyszínek, FoglalkozásvezetőkNyíregyháza


Foglalkozásvezető: Ferenczné Endresz Klára
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és városi Könyvtár
Pontos cím: Nyíregyháza, Szabadság tér 2.
Telefonszám: (70)7036036
Email: endreszklara0@gmail.com

Időpontok:


kedd: 10:00 - 10:30

Szeretettel várom a kisgyermekes családokat.Első foglalkozás időpontja: 2021. július 13.

Szeretettel várom a kisgyermekes családokat.

...

Bemutatkozás:


Nyíregyházán születtem, ahol azóta is élek. Bár évtizedek óta angoltanárként dolgozom, a zene gyermekkoromtól kezdve fontos része az életemnek. Zenei általános iskolába jártam, mellette nyolc évig tanultam zongorázni. Középiskolában négy évig kórusban énekeltem.

Férjem amatőr népzenészként járta az országot, ahová gyakran elkísértük a fiúnkkal. Nem telt el nap zenehallgatás, éneklés nélkül. Sikerült neki átadnunk a zene szeretetét, bár zenét ő maga nem tanult.

Én magam közvetlen kapcsolatba 2010-ben kerültem újra az énekléssel, zenéléssel, amikor harminc év után újra kaptam egy zongorát, és két kórusban is elkezdtem énekelni. És azóta nincs megállás...

Az élet hatalmas ajándékának érzem, hogy zenével foglalkozhatok. Nehéz időszakokon segít át, általa adhatom át másoknak azt a nyugalmat, belső békét, amit a zene nyújt. Bár felsőoktatásban zenét nem tanultam, évek óta keresem, hogyan tudnám átadni a zene szeretetét, az éneklés örömét, gazdag népdalkincsünket a következő generációknak. 

Amikor egy évvel ezelőtt először hallottam a Ringatóról, azonnal tudtam, ez az én utam. 2016 tavaszán végeztem el a módszertani tanfolyamot, ahol szerencsés "kiválasztottként" Gróh Ilike révén fantasztikus csoda részese lehettem.

Feladatom, küldetésem, hogy ezt a csodát, a közös éneklés, zenélés, mondókázás örömét, a zene nyújtotta felszabadító érzést átadjam a Ringató foglalkozásain a mamáknak, babáknak, papáknak, nagyszülőknek, mindenkinek, aki készen áll a csoda befogadására.

 


hirdetés