Helyszínek, FoglalkozásvezetőkNürnberg (Németország)


Foglalkozásvezető: V. Zombory Anikó
Helyszín: St. Martha gyülekezeti terme
Pontos cím: Königstr. 79, 90402 Nürnberg (Németország)
Telefonszám: 017653922463
Email: aniko.v.zombory@ungarninnuernberg.de

Időpontok:


Hétfőnként 9:30-12-ig

2021. június 14-től újra találkozhatunk élőben a szokott helyen és időben. Jó idő esetén a kertben is énekelhetünk.

A Ringató foglalkozások a Nürnbergi magyar baba-mama klub közben, 10:30-tól kezdődnek. Előtte, utána várunk titeket ismerkedni, beszélgetni, játszani.

 

Naprakész információk a zárt Facebook csoportunkban:

https://www.facebook.com/groups/138225496528295/?ref=share

 

vagy a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület Facebook oldalán: https://www.facebook.com/nurnbergimagyarprogramok/Szeretettel várunk mindenkit a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület baba-mama klubjának Ringató foglalkozására!

 

...

Bemutatkozás:


A zene és az ének mindig átszőtte az életemet, mégha ez mindig is csak hobbi és szerelem maradt számomra. Gyerekként a zenei tagozatos általános iskola, majd a Weiner Leo Zeneiskola zongora és oboa szaka, aztán a gimnáziumi és egyetemi kórus következett. Ezután 10 évig az ELTE Zenés Színpadán kaptam lehetőséget, hogy a musical világában elmerüljek, aminek végül 2012-ben Örökös Tagjává választottak a társulat vezetői. Mégis a legnagyobb kincs, hogy anyukám és nagymamám rengeteget énekelt nekem és a testvéreimnek. Ma pedig már én énekelek a kisfiamnak, ők pedig ugyanolyan lelkesedéssel az unokáiknak, dédunokáiknak, akár 70 és 90 évesen is. 

A hétköznapokban viszont sokáig múzeumokban, kulturális intézményekben dolgoztam múzeumpedagógusként, kommunikációs szakemberként, rendezvényszervezőként, így lehetőségem nyílt arra, hogy az óvodáskorúaktól az időskorúakig megszerettessem az emberekkel a kulturális örökségeinket.

2012-ben a németországi Nürnbergbe repített az élet, ahol hamar rámtalált újra a kulturális programszervezés. Először az itteni magyar gyerekcsoportot vezettem, majd egyre több és több feladatot bíztak rám. Néhány év után pedig a közösség megválasztott a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület elnökévé. A kisfiam megszületése után régi vágyam teljesült, így 2019-től én is Ringató foglalkozásvezető lehetek.

A Nürnbergi magyar baba-mama klub keretében működő Ringató foglalkozásokon most velem találkozhattok. Remélem át tudom adni a családoknak azt a lángot, amit annak idején én kaptam, mert... "a zene az kell, mert körülölel".


hirdetés