Helyszínek, FoglalkozásvezetőkMór


Foglalkozásvezető: Horváth Irma
Helyszín: Lamberg-kastély
Pontos cím: Szent István tér 5.
Telefonszám: +36 20/9422-131
Email: irma@ringato.hu

Időpontok:


Keddenként 9:30 - 10:00

 A foglalkozások 2021. december 15-ig tartanak, utána téli szünetet tartunk. 

...

Bemutatkozás:


Székesfehérváron születtem, jelenleg is itt élek. Már kisgyermekkorom óta tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglakozni, legyen az kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, idős vagy fiatal...

Korán meghatároztam magamnak a célt: "Oktatni szeretnék, hogy az emberek boldogok legyenek."

Mivel a szüleim és a nagyszüleim is sokat énekeltek, mondókáztak, sokat beszélgettek velem, az út látható volt: magyar - ének-zene szakon diplomáztam. Tanítottam általános iskolásokat (alsósokat és felsősöket), felkészítettem főiskolára jelentkezőket, a kollégák kórusát is vezényeltem, és énekes foglalkozásokat is tartottam nyugdíjasoknak. Szinte minden korosztállyal találkoztam intézményi keretek között, csak a legkisebbekkel, a bölcsődésekkel, óvodásokkal nem. Ám ebben is gyakorlatot szereztem, saját gyermekeimnek énekelhettem, s teszem ezt azóta is. 2014-től koraszülött osztályra is járok zenélni a babáknak és a szüleiknek.

1993-ban mentem férjhez, s 1994-ben megszületett Fanni lányom, majd 1995-ben Gábor fiam, nekik énekeltem először kis dalocskákat, és játszottunk ölbeli játékokat. 2006 tavaszán született harmadik gyermekünk, Dániel. Neki köszönhetem, hogy megismertem a Ringató foglalkozást. Amikor megtapasztaltam, hogy milyen nagyon hatékony, mennyire "tiszta forrásból" táplálkozó a Ringató, és mennyi örömöt ad a legkisebb gyermekemnek és nekem - ezáltal az egész családnak -, azonnal döntöttem.

2007 tavaszán dr. Gállné Gróh Ilinél elvégeztem a Ringató módszertani tanfolyamot. Azóta a régi célok mellé mások is kerültek: Ringató foglalkozásokat tartok, azért, hogy a kicsik megismerhessék zenei anyanyelvüket, a szülők boldogan énekelhessenek nekik igényes, a korosztályuknak megfelelő dalokat, megérezhessék babák és mamák a közös játék örömét, s hogy a zene által boldog, kreatív, kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak.

"Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig." (Kodály Zoltán)

Szeretettel várok minden Édesanyát, Édesapát, Nagyszülőt, aki szeretné bővíteni a dalkincsét, szeretne együtt játszani, énekelni a kicsinyével.


hirdetés