Helyszínek, FoglalkozásvezetőkNyárádszereda


Foglalkozásvezető: Magyari Csilla
Helyszín: Könyvtár
Pontos cím:
Telefonszám: 0040752846490
Email: magyar.csilla.93@gmail.com

Időpontok:


Októbertől indul a foglalkozás, havonta 2 alkalommal.  A nap és óra még egyeztetés alatt, amint kiderül, értesítelek Benneteket.Szeretettel várok minden èrdeklődőt!

Kövessetek a facebookon:

https://www.facebook.com/ringatomagyaricsilla/

...

Bemutatkozás:


1993-ban születtem Marosvásárhelyen. Mikházán, egy gyönyörű kis faluban nőttem fel, ahol még élnek a néphagyományok, így belenevelődtem a népdalok, néptánc csodás világába.

Hét esztendeig aktív tagja voltam a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarnak, amely Nagy Éva Vera és Czakó Gabriella iskolanővérek zenés missziójának gyümölcseként alakult, azzal a szándékkal, hogy a nyárádmenti kis falvakban a zene segítségével éltető és élni segítő közösséget hozzanak létre. Nekik köszönhetően ismerkedtem meg Kodály Zoltán életével, munkásságával. Itt találkoztam Kodálynak azzal a gondolatával, hogy mindegy ki az Operaház igazgatója, de egyáltalán nem mellékes, hogy ki tanítja a legkisebbeket. Ez terelt az óvodai nevelés irányába, és elhatároztam, hogy ezen belül is a zenei nevelésre fektetek nagy hangsúlyt.

Elvégeztem az óvó-és tanítóképzőt a Babes-Bolyai Tudományegyetemen, majd mesteriztem a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Alkalmazott bábművészet szakán. Egyetemi éveim alatt megszülettek a gyerekeim, így a szakmámban még nem dolgoztam. 

Kodály szavaival élve: "Gyermekkorom csupa öröm és napsugár volt." Én is ezt szeretném, nemcsak a saját gyerekeimnek megadni, de a Ringató foglalkozások által a többi gyereknek és édesanyának is.