Ringató módszertani tanfolyam 2019

2019. 06. 15. Gállné Gróh Ili

"Már egy hete csak..." és folytatódna a szép idézet József Attila szavaival: "...a mamára gondolok mindig..." - ahogy én folytatnám most az jóval prózaibb, de az érzés erős, az emlék nagyon friss, közeli. Egy hete lezajlott a 18. tanfolyamunk, és igen sokat gondolok erre a hétre. Sokat gondolok rátok, kedves leendő foglalkozásvezető kolléganőim.

Ezer család énekel - Anyák napja a Ringatóval

2019. 05. 10. Gállné Gróh Ili

Kilencedik alkalommal ünnepeltük az édesanyákat dallal, muzsikával. Gyönyörű nap volt! Amikor már a szó kevés, akkor jön az ének, az összemosolygás, az ölelés. No, meg a fotók, melyek ugyan hangtalanok, mégis beszédesek. Isten éltessen minden édesanyát, nagymamát, dédit! Köszönjük mindenkinek, aki tegnap - május 4-én - velünk ünnepelt a Nemzeti Táncszínházban.

Szakmai nap Budapesten a Grundon

2019. 03. 04. Gállné Gróh Ili

Az idei első szakmai napunkat február 23-án Budapesten a VIII. kerületben tartottuk a különleges hangulatú Grundon. Délelőtt két nagyszerű bemutató foglalkozással örvendeztetett meg a bennünket Czoller Andrea és G. Kovács Modeszta. Nagyon jó volt látni a tapasztalt, jól irányító kolléganők élményszerű Ringatóját.

 

 

 

 

 

 

Nagyításért kattints a képre!

 

Közös ebéd, tanácskozás, játék- és daltanulás, muzsikálás, kobzos kolléganőink bemutatkozó előadása gazdagította még a napot.

Ringató Zeneóvoda a Művészetek Palotájában

2019. 02. 13. Gállné Gróh Ili

Nagy örömünkre az elmúlt év őszén elkezdődött a Ringató Zeneóvoda a Művészetek Palotájában.
Minden héten szerdán délután 17 órától tartjuk a foglalkozásokat. Néhány hónap alatt ki is alakult egy viszonylag állandó résztvevőkkel működő, nagyszerű csoport.

A Ringató Könyvkiadó új mesekönyvei: Borsi mesék 2-4 éves gyerekeknek

2018. 11. 09. Gállné Gróh Ili

Szeretettel ajánlom a Borsi mesék sorozatot 2-4 éves gyerekeknek!

A Borsi mesék című új sorozatból a kisebbek is megismerkedhetnek Vica a zenészlány és Borsi a kis tacskó történeteivel. Egy-egy kötetben két mese kapott helyet Szert-Szabó Dorottya teljes oldalas, gyönyörű illusztrációival.

Az új könyv két meséje: 

Borsi palacsintája és Borsi esküvőn

Köszöntő

2018. 10. 27. Gállné Gróh Ili

Szeretettel köszöntök minden látogatót a megújult Ringató honlapon!

Olyan, de olyan régóta tervezem, és olyan, de olyan sokat gondolkodtunk, dolgoztunk, egy remek "stábbal" ezen az oldalon, míg eljutottunk odáig, hogy most kitárjuk a Ringató honlap virtuális kapuját, lépjetek be rajta!

Tudom, hogy még keresgélni kell itt sok mindent, és tudom, hogy egy kis időt kell szánni eleinte a tájékozódásra ezen az oldalon, hiszen a régit szoktátok meg. Azt is tudom, hogy még nem tökéletes minden, és talán hibák is előfordulhatnak itt-ott (köszönöm, ha észreveszitek, és szóltok érte). Igyekszünk, hogy minél előbb minden teljes legyen, jól működjön, sőt a későbbiekben több újdonságot is találni fogtok ezen az oldalon.

 

Egy kis "történelem":

A Ringató program 1991-ben indult Szekszárdon, akkor még nem ez volt a neve a foglalkozásoknak, de tény, hogy ebben az évben kezdtem el kisgyermekes családokkal foglalkozni.

Szekszárd - szeretem ezt a kedves, csendes várost, de már nem itt élek.

Aztán 1998-ban - történelmi pillanat az életünkben - a Duna Televízió háromrészes sorozatot készített velünk, aminek ezt a címet adtuk Bartalus Ilona kiváló zenepedagógussal, zenei szerkesztővel: Ringató.  

Irány a világháló!

A Ringató ekkor még nem volt jelen az interneten, de aztán a fiam biztatására, az ő segítségével megszületett a ringato.hu oldal 2004-ben. Ez volt az első és nagyon sok minden miatt számomra talán a legkedvesebb formája a honlapnak, és ezzel hirtelen kitárult a világ. 

Azóta többféle külsőt öltött ez a weboldal, a tartalma is alakult, csiszolódott, ahogy a Ringató életében is nagyon sok változás történt. Már Budapesten élek, kialakítottam a határainkon túl nyúló hálózatot. A feladatokban nem vagyok egyedül, több mint száz tanítványom, kolléganőm van. Mindenkit megtaláltok, a honlapon, csak keressétek bátran a kolléganőket!

TADAAAAM! Megérkeztünk, és "Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt!

"Néhányan" a kolléganők közül. A kép készítése óta kb. kétszer ennyien vagyunk szerte az országban, világban.

Számtalan kiadványunk segíti a kisgyermekes családokat, pedagógusokat, hogy a művészet eszközeivel neveljenek, gazdagítani tudják a gyerekeket és önmagukat. A rendszeresen működő, lassan 300 helyszínünk mellett évente több nagy rendezvényünk van Budapesten és vidéken is, és kiváló emberek segítik nemcsak a szakmai munkánkat, hanem az úgynevezett marketinget, a programok szervezését, lebonyolítását. 

"Ezer család énekel" - színpad...

...és a nézőtér - 1200 felnőtt ült a hatalmas leszőnyegezett csarnokban. Anyukák, apukák, nagyszülők és gyerekek - énekeltünk

Budapesten a Millenárison.

  • 1